O nama

Održana RoboLiga Zaprešić u Brdovcu

U subotu 9. svibnja 2015. u Brdovcu održana je treča radionica Robolige u organizaciji Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije i Robotičko-informatičkog kluba Križ.

 

Roboliga Zaprešić održana je uz pomoć i suorganizaciju  Hrvatskog robotičkog saveza, Zajednice tehničke kulture grada Zaprešić i Osnovne škole Pavao Belas u Brdovcu. Na ukupno devet radionica je sudjelovalo je petnaestoro djece iz škola iz Brdovca i Luke. Naši voditelji radionica Diana Lendvaj (Logo - ProBot), Marko Lohert (Lego) i Boris Kržić (Arduino) održali su tri dvosatne radinice, gdje su se učenici mogli upoznati sa osnovama robotike u svakom od tri područja.

Na radionici Logo učenici su mogli naučiti osnove LOGO programskog jezika i sa naučenim znanjima programirati ProBot robota unoseći komande preko ProBotove konzole. Na radionicama je sudjelovalo dosta djece koja su već poznavala programski jezik LOGO pa su s njim a rađeni napredniji zadaci.

Radionice Lega je pred učenike postavila niz zadataka koje su učenici rješavali uz pomoć i instrukcije voditelja radionice. Učenici su naučili napraviti svog Lego robota, te upravljati motorima i različitim senzorima.

Na radionici Arduino automatike učenici su naučili osnove upravljanja Arduino kontrolerom na primjerima kao što su spajanje LED dioda u semafor.

Uz učenike na radionicama su bili prisutni profesori Tomislav Faist i Josip Kišić.

Učenici 5. razreda: Jakov Mršo, Fran Miletić, Filip Gredelj, Fran Škoda, Petar Pavan, Borna Anetić, Andrej Kovačić, Dorijan Jančić.

Učenici 6. razreda: Ajdin Kvrgić, Juraj Kukolja, Mišel Šrbec.

Učenici 7. razreda: Domagoj Đapić, Goran Horvatić, Mihael Svalina, Martin Lozančić.

 


Povratak - Robotika
Svi 10, 2015 Kategorija: Robotika Poslao: rikk