Statut

Naša dostignuća kroz proteklu 2016.

Tijekom cijele 2016. godine održavali smo redovite robotičke i informatičke radionice radionice u prostorijama kluba. Na području robotike su voditelji Ana Sović Kržić, Marija Matković i Marko Lohert vježbali sa mladim članovima RoboRescue, RoboDance (Stage), CroatianMakers, te automatiku. Na području informatike održavaju se LOGO radionice pod vodstvom Gorana Pugara i Marije Matković, te radionice C/C++ i algoritami pod vodstvom Gorana Pugara. 

Tijekom godine nabavljen je novi laptop, te neki dijelovi i roboti, uglavnom sredstvima dobivenim za održavanje Robolige. Dok su ostala sredstva utrošena na ostvarivanje programa.

Na svečanoj sjednici ZTK Zagrebačke županije našem članu Goranu Pugar uručena je Godišnja nagrada Rudolf Perešin za uspjehe postignute u prethodnoj godini.

Tijekom zime i ljeta sudjelovali smo na kampovima:

  • Zimska škola programiranja u Krapini: Leon Stjepan Uroić

  • Ljetna škola programiranja na Krku (HSIN) Leon Stjepan Uroić, Jelena Cepanec, Lucija Uroić i Ivan Cepanec.

  • Ljetna škola robotike na Hvar (HRobos) Josip Kasalo, Hrvoje Horvat, Leon Stjepan Uroić

Redovite Skupštine Robotičko-informatičkog kluba Križ održane su 5. ožujka 2016 i 26. prosinca 2016.

Tijekom cijele godine članovi Robotičko-informatičkog kluba su naporno radili i sudjelovali na više natjecanja iz područja robotike i informatike, dok su oni stariji članovi uspješno organizirali i vodili više radionica s područja robotike.

Infokup 2016.

Na školskoj razini Infokup natjecanja sudjelovali su naši članovi Lucija Urić (5. razred), Jelena Cepanec (7. razred), Ivan Cepanec (8. razred) i Leon Stjepan Uroić (8. razred) u kategoriji LOGO i Algoritami.

Na županijsko natjecanje su plasirali Leon Stjepan Uroić (Algoritmi 1. mjesto, LOGO 1. mjesto), Ivan Cepanec (Algoritmi 2. mjesto).

Svojim rezultatom je Leon ostvario plasman na državno natjecanje gdje osvaja druga mjesto na Algoritmima.

Robokup 2016.

9. robokup organizirala je Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s OŠ Matije Gupca iz Zagreba, 30. siječnja 2016. godine. Robokup je ekipno natjecanje učenika viših razreda osnovnih škola u robotici.

Na natjecanju su sudjelovali naši članovi Ivan Cepanec, Jan Marinić, Luka Ćasar i Leon Stjepan Uroić.

Osvojeno je sedmo mjesto u ukupnom poretku.

Natjecanje mladih tehničara – robotika i automatika 2015.

Nakon oržanog klubskog natjecanja mladih tehničara iz robotike i automatike 2016. na županijskom natjecanju u Osnovnoj školi Eugena Kumičića sudjelovali su Jelena Cepanec i Ivan Cepanec u kategorijama robotika, te Leon Stjepan Uroić u kategoriji automatika.

Leon je u kategorji automatika u razini 8. razreda osvojio prvo mjesto. Prvim mjestom osiguran je poziv na državno natjecanje mladih tehničara u Primoštenu gdje osvaja 2. mjesto.

Roboliga Zagrebačke županije 2016.

Robotička liga Zagrebačke županije sprovela se kroz dvije radionice, u suradnji sa zajednicama i centrima tehničke kulture unutar Zagrebačke županije u Križu, te Osnovne škole iz Graberja u rujnu i studenom. Radionicu je sprovodio naš klub uz financijsku potporu Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije i Hrvatskog robotičkog saveza.

U organizaciji radionice su sudjelovali Ana Sović Kržić, Marko Lohert, Marija Matković i Goran Pugar. Radionice su održali Marija Matković, Marko Lohert i Goran Pugar.

Osnovni cilj održavanja radionice je demonstracija rada sa različitim platoformama za razvoj robotskih kolica, te upoznavanje sa različitom opremom.

Na radionicama je sudjelovalo:

  • Križ (10. rujan 2016., RIKK) – 9 učenika osnovne škola

    • Arduino radionica održana 10. rujna 2016. u prostorijama Robotičko-informatičkog kluba u Križu. Na radionici automatike namjenjenoj starijem uzrastu sudjelovalo je 9 polaznika.

  • Graberje Ivanićko (22. studeni 2016.) – 21 učenik osnovne škole

    • Radionice robotike i Arduina su održane 23.11.2016 u OŠ Josipa Badalića u Graberju Ivaničkom. Na radionici robotike, namijenjene učenicima 5. i 6. razreda koji nemaju prethodnog iskustva s robotikom, 18 polaznika (7 djevojčica i 11 dječaka) naučili su sastavljati Lego Mindstorms robote te su upoznali kako se programiraju. Na radionici automatiek sudjelovali su učenici starijeg uzrasta.

Radionica robotike i informatike povodom Dana Križa 2016.

Radionica robotike i informatike povodom Dana Križa održana je 10. rujna 2015. Održane su radionice Arduino robotike i automatike, te radionica programiranja.

U radionicama je sudjelovalo 9 sudionika.

Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici 2015./2016.

HONI je otovoreno Internet natjecanje koje se odvija tijekom cijele školske godine u 7 kola.

Na HONI-u su sudjelovali Lucija Uroić, Jelena Cepanec, Ivan Cepanec i Leon Stjepan Uroić.

U konkurenciji petih razreda Lucija je osvojila 5. mjesto, kod sedmih razreda Jelena je zauzela ukupno deseto mjesto. Dok su Ivan i Leon u konkurenciji osmih razreda zauzeli redom šesnaesto i treče mjesto.

Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici 2016./2017.

Tijeokom 2016. održano je prvih četiri kola HONI-a na kojem sudjeluju Lucija Uroić, Jelena Cepanec, Ivan Cepanec.

Juniorska hrvatska informatička olimpijada 2015.

Juniorska hrvatska informatička olimpijada, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, godišnje je informatičko natjecanje za učenike osnovnih škola Republike Hrvatske, koje se odvija prema pravilima po uzoru na svjetske i regionalne informatičke olimpijade.

Svojim rezultatima na Infokup natjecanju i na HONI-u Leon Stjepan Uroić dobio je poziv za sudjelovanje na JHIO 2016.

Na juniorskoj olimpijadi zauzima 9. mjesto.

Robocup 2015./2016.

Tijekom 2016. održano je kolo Robocup natjecanja na kojem su sudjelovali Lucija Uroić i Fran Mlinac, te Leon Stjepan Uroić, te su u ukupnom poretku zauzeli drugo mjesto u kategoriji Robo Dance Junior.

Robocup 2016./2017.

Tijekom 2016. održano je kolo Robocup-a, na kojem su sudjelovali Lucija Uroić i Fran Mlinac u kategoriji Stage Junior, te su osvojili prvo mjesto. Također, je na tom natjecanju sudjelovala ekipa za roborescua sa sljedećim članovima Fran Mlinac, Hrvoje Horvat, Dejan Balug.

Croatian Makers 2016.

Tijekom 2016. održano je prvo Croatian Makers natjecanje, te naše ekipe osvajaju 3. mjesto u regiji za niže skupine i 9. mjesto za više skupine.


Povratak
Sij 9, 2017 Kategorija: Općenito Poslao: rikk